test banner

De 5 populairste tuinplanten

De 5 populairste tuinplanten

Tegenwoordig heb je geen groene vingers meer nodig om je tuin onder handen te nemen. Een stel goede planten, stevige bloempotten en je bent zover. Voor wat instant green happiness, helpen we je op weg met de 5 populairste tuinplanten. Go for it!

Tegenwoordig heb je geen groene vingers meer nodig om je tuin onder handen te nemen. Een stel goede planten, stevige bloempotten en je bent zover. Voor wat instant green happiness, helpen we je op weg met de 5 populairste tuinplanten. Go for it!

De viooltjes en hortensia’s maken tegenwoordig plaats voor haar robuuste broertjes. Sterke planten, groene struiken en stevige bomen vullen de tuin op een subtiele, strakke, doch gezellige manier.

 

Olijfboom

Deze mediterraanse klassieker blijft een eye catcher voor in de tuin. De olijfboom is oersterk, maar bij vorst kunnen de wortels bevriezen. Zorg bij lage temperaturen dan ook voor een vorstdeken. Plant de olijfboom in een brede pot, de wortels kunnen nog flink gaan groeien!

 

Fruitbomen

Binnen de duurzame trend ‘eten uit je tuin’ wordt de fruitboom steeds populairder. Denk aan een citroen-, limoen- of sinaasappel boom. In de zomer kunnen deze bomen volop in de zon, maar zorg wel voor een vochtige kluit. Let op; hoe groter de pot, hoe groter de struik in hoogte én breedte!

 

Cactus

We zagen deze stekelvriend al binnenshuis, maar zoals we al lazen in onze vorige blog vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. De cactus voor de tuin koop je dan ook in een grotere variant, met een stevige pot. P.S vergeet niet bij de verkoper te checken welk type cactus daadwerkelijk geschikt is voor buiten.

 

Klein groen

De tuininrichting wordt steeds stoerder in vergelijking een aantal jaren terug. De lieve, kleurige bloemetjes maken plaats voor klein groen. Denk aan de aloë vera plant, de cactus en andere vetplanten. Deze planten zijn ideaal voor aankleding aan muren en schuttingen, maar kunnen ook worden opgehangen.

Klein groen - tuinplanten - cactus

Trachycarpus

Deze winterharde palm is groot en waaiervormig, ideaal voor wat beschutting in de tuin. Zet deze in een grote pot naast je loungeset en je bent verzekerd van wat verkoeling tijdens de warme dagen.

Balans en rust in een tuin is belangrijk. Het blijft een natuurlijke omgeving. Mixen en matchen is leuk, maar daadwerkelijk matchen kan een uitdaging zijn. Om je hierbij te helpen bieden wij onze loungesets aan met bijpassende accessoires. Zo kun je bovenstaande planten perfect in gevlochten wicker potten kwijt, die matchen met je tuinset.

 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ons assortiment bloembakken- en pottencollectie in de webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.