test banner

De tuintrends van 2017!

De tuintrends van 2017!

Yes, het voorjaar is aangebroken! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak in huis én in de tuin. Nu kun je het tuinset van vorig jaar uit de schuur halen, maar waarom zou je niet voor een compleet nieuwe look gaan? Om je een handje te helpen zetten we alvast dé tuintrends voor 2017 voor je op een rij.

#1. De tuin als verlengstuk van je huis.

Niets is zo fijn als thuiskomen na een drukke dag. Neerploffen op de bank en genieten van je vrije tijd. Ieder huis kent zijn eigen persoonlijkheid. Waarom zou je dit comfort dan ook niet nastreven in je tuin? Met behulp van stijlen, materialen en kleuren kun je een goede basis leggen. Zo vinden wij het belangrijk dat bij een tuinmeubel tevens een ligbed en een bloemenpot in dezelfde stijl en kleur beschikbaar is. Naast de basis kun je vervolgens een personal touch toevoegen. Denk hierbij aan kussens, een vuurkorf of stoere fakkels, maar ook tuinschilderijen en geweven kleden.

 

#2. Comfort en gebruiksgemak wordt steeds belangrijk.

We leven tegenwoordig in een drukke maatschappij, met veel invloeden van buitenaf. Ontspanning op kunnen zoeken in je tuin is dan ook een must. Waar we een aantal jaren geleden nog de trend zagen van sierlijke tuinsets met harde materialen kunnen we dit jaar ons hart ophalen. Goed vlechtwerk, stevige kussens en comfortabele modellen waar je rustig op neer kunt ploffen. Ook onderhoud wordt steeds belangrijker, daarover meer in de volgende trend.

 

De tuintrends van 2017 

#3. Duurzame materialen worden steeds belangrijk.

Het klimaat verandert, de feiten zijn ons bekend. Er wordt dan ook steeds vaker geïnvesteerd in duurzaamheid, zoals het gebruik van zonne-energie, LED verlichting en duurzame materialen die lang mee gaan. Zo kun je ieder jaar opnieuw een plastic tuinset kopen, maar is het beter om te iets meer toe te leggen op een stevig tuinmeubel. Wat dacht je bijvoorbeeld van de terrasmeubels op strandtenten? Deze meubels krijgen een hoop te verduren; zonlicht, zeewater, zand. Eigenaren van strandtenten investeren dan ook sneller in stevige materialen, zoals gevlochten wicker, wat jaren mee gaat.

 

#4. Tuinaccesoires.

Omdat de grens tussen binnen en buiten steeds vager wordt, zien we steeds meer gezelligheid in de tuin. Sierlijk ijzerwerk en stenen vogelbakken hebben plaats gemaakt voor grote bloempotten, grof geweven kleden en kussens, stoere kaarsen, lantaarns en vuurkorven. Bank ploffen in de buitenlucht, we kunnen niet wachten!

 

Geïnspireerd door deze blog en klaar voor een nieuwe look? Neem dan een kijkje in onze webshop voor stoer gevlochten wickermeubels, bijpassende kussens en bloempotten.

Welke tuintrends voor 2017 zijn jouw favoriet? Laat het weten in een reactie onder dit bericht. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.